2023 Sàn tiền ảo là gì? Những điều cần biết cho người mới chi tiết nhất 2022

Rate this postPostimi lexon:
559

Çfarë është një shkëmbim i monedhës virtuale? Ju dëshironi të investoni në monedhën virtuale, por nuk dini nga të filloni. Le të shkojmë te Dinhnghia.vn për të mësuar rreth shkëmbimit të monedhës virtuale, si dhe gjërat që duhen shënuar në lidhje me shkëmbimin e monedhës virtuale për fillestarët në artikullin vijues:

1. Çfarë është një shkëmbim valutor virtual?

Shkëmbimi i kriptomonedhave është një platformë ku investitorët mund të blejnë dhe shesin monedha virtuale. Investitorët mund të përdorin shkëmbime për të tregtuar një monedhë virtuale me një tjetër – të tillë si konvertimi i Bitcoin në Litecoin – ose për të blerë monedhë virtuale me një monedhë të rregullt, siç është dollari amerikan. . Shkëmbimet pasqyrojnë çmimet aktuale të tregut të monedhave virtuale që ato ofrojnë. Investitorët gjithashtu mund të konvertojnë monedhat virtuale përsëri në dollarë amerikanë ose në një monedhë tjetër në një shkëmbim, duke lënë si para në llogarinë e investitorit (nëse investitori dëshiron të tregtojë përsëri). në monedhë virtuale më vonë) ose të tërheqin në llogarinë e rregullt bankare të investitorit.

Nuk ka asnjë shkëmbim të vetëm më të mirë të kriptomonedhave për çdo përdorues, investitorët duhet të mësojnë rreth shkëmbimeve elektronike, të cilat do t’ju ndihmojnë të vlerësojnë interesat e tyre kur bëhet fjalë për kriptovalutat dhe të gjejnë një shkëmbim që përputhet me qëllimet e investitorit tuaj. Për shembull, ndoshta një investitor po kërkon një monedhë specifike, ose një investitor dëshiron të vazhdojë të mësojë më shumë kur merr pjesë në investimin e monedhës virtuale.

Çfarë është një shkëmbim i monedhës virtuale?
Çfarë është një shkëmbim i monedhës virtuale?

Ndërsa shkëmbimet krijojnë vende të centralizuara të tregtimit të kriptomonedhave, ato janë ende relativisht të lira me rregullore të detajuara përtej parandalimit standard të krimit. Të apasionuarit pas teknologjisë janë të apasionuar pas optimizimit të shkëmbimeve, gjë që shpjegon pse kaq shumë shkëmbime kriptomonedhash janë shfaqur gjatë viteve. Sipas Bitcoin, tani ka më shumë se 500 shkëmbime aktive të kriptomonedhave, me të reja që shfaqen rregullisht.

2. Si funksionojnë shkëmbimet e valutës virtuale

Ekzistojnë dy lloje kryesore të shkëmbimeve: shkëmbimet e centralizuara dhe shkëmbimet e decentralizuara.

Çfarë është një shkëmbim i centralizuar?

 • Lloji më i zakonshëm i shkëmbimit të kriptomonedhave është një shkëmbim i centralizuar, i cili përbëhet nga një palë e tretë e besuar që ndërmjetëson transaksionin. Fondet e tregtarëve depozitohen përkohësisht në bursë, më pas transaksionet kryhen në kohë reale. Secila palë e përfshirë në një transaksion në bursë mbështetet në të për të kryer transaksione të sigurta dhe të sigurta. Pra, nuk është e lehtë për tregtarët të humbasin kuletat ose çelësat privatë.
 • Për të blerë dhe shitur monedhë dixhitale pa shkëmbim, duhet të hapni një portofol të ri dhe të menaxhoni të gjithë çelësat ose fjalëkalimet tuaja për të hyrë dhe blerë monedhën virtuale. Meqenëse jo të gjitha kriptovalutat punojnë në të njëjtin blockchain, ju duhet të hapni një portofol të ri për secilën kriptomonedhë që dëshironi të tregtoni.
 • Më keq akoma, pa një shkëmbim, do t’ju duhet të trajtoni vetë çdo transaksion individual sa herë që dëshironi të tregtoni midis dy kriptomonedhave: të shisni kriptomonedhën tuaj të vjetër, ta transferoni atë dhe të blini një të re. . Ndërkohë, ju duhet të menaxhoni çelësat, të gjurmoni fondet tuaja, të verifikoni kur transferimi ka përfunduar..
 • Me një shkëmbim të centralizuar, e gjithë kjo bëhet në emrin tuaj. Ju thjesht bëni një porosi, deklaroni shumën që po përdorni dhe konfirmoni që dëshironi që kjo të bëhet. Shkëmbimi do të bëjë të gjithë menaxhimin dhe transferimet e portofolit për ju. Disa shkëmbime të centralizuara të njohura si: Binance, Coinbase, Kraken, KuCoin, Gate.io, Gemini.
 • Disa kanë sugjeruar se ka një dobësi të mundshme për t’i dhënë njëfarë kontrolli të portofolit tuaj një këmbimi, i cili mund të rrezikojë fondet tuaja. Shumë kanë frikë nga hakimet ose probleme të tjera të ngjashme që mund t’i ndodhin çdo pale që merret me kriptomonedha.
 • Por në vend që të eliminoni plotësisht shkëmbimet, mund të testoni me kujdes një shkëmbim të centralizuar përpara se të hapni një llogari me ta. Çfarë masash sigurie kanë? A kanë ndonjë histori shkeljeje? Gjeni shkëmbime me reputacion të monedhës virtuale për t’u përdorur.
Tham Khảo Thêm:  12 quốc gia tiên tiến nhất về khoa học gồm những nước nào?
Çfarë është një shkëmbim i centralizuar?
Çfarë është një shkëmbim i centralizuar?

Çfarë është një shkëmbim i decentralizuar?

 • Një shkëmbim i decentralizuar ose DEX, funksionon shumë ngushtë në krahasim me një shkëmbim të centralizuar duke siguruar të njëjtin mjedis për shkëmbimin midis kriptomonedhave ose midis kriptomonedhave dhe fiat. Dallimi kryesor është se një shkëmbim i decentralizuar eliminon elementin e këmbimit kujdestar, duke i lejuar tregtarët të mbajnë kontroll të drejtpërdrejtë mbi kuletat e tyre për të gjithë kohëzgjatjen e transaksionit.
 • Përfitimi është se në asnjë moment paratë tuaja nuk duhet të transferohen te një palë e tretë. Vetë shkëmbimi nuk menaxhon drejtpërdrejt portofolin ose fondet tuaja. Në vend të kësaj, është thjesht një vend ku takohen njerëzit që duan të blejnë dhe që duan të shesin. Transfertat e parave direkt ndërmjet llogarive ose kuletave të dy palëve.
 • Disa nga shkëmbimet më të njohura të decentralizuara të kriptomonedhave përfshijnë: Nash, Uniswap, Mooniswap, Binance DEX, Switcheo. Gama e shkëmbimeve të decentralizuara për blerësit dhe shitësit për të zgjedhur është e kufizuar në krahasim me gamën e shkëmbimeve të centralizuara, por ato mund të jenë më të dobishme për ata që duan të ruajnë kriptovalutat me kujdes. . DEX ul në masë të madhe rrezikun për t’u hakuar.

3. Përfitimet e përdorimit të një shkëmbimi të monedhës virtuale

Përveç lidhjes së blerësve dhe shitësve të kriptomonedhave, shkëmbimet ofron një sërë përfitimesh të tjera, duke përfshirë:

 • Normat konkurruese të blerjes dhe shitjes
 • Vëllimi i lartë i tregtimit (mund të përputhet lehtësisht me porositë e blerjes dhe shitjes, që do të thotë kohë e shpejtë e kthimit të transaksionit)
 • Mënyra të shumta pagese (transferim direkt bankar, kartë krediti, kartë debiti dhe PayPal ndër të tjera)
 • Shërbimi i portofolit të integruar (këmbim i centralizuar)
 • Siguria për transaksionet e kriptomonedhave (bazuar në reputacionin e shkëmbimit).

4. Çfarë është një shkëmbim i njohur i monedhës virtuale?

Për të zgjedhur të tregtojnë në çdo monedhë virtuale në çdo shkëmbim, përdoruesit duhet të studiojnë me kujdes informacionin në internet, veçanërisht duke i kushtuar vëmendje informacionit autentik dhe komenteve të atyre që kanë shkuar më parë. Këtu janë kriteret për të zgjedhur një këmbimi i kriptovalutave reputacionin.

 • Dyshemeja ka një ndërfaqe të thjeshtë, intuitive, hapa të shpejtë funksionimi.
 • Ekipi mbështetës i dyshemesë është i shpejtë dhe profesional, duke zgjidhur të gjitha pyetjet e përdoruesit.
 • Kati ka informacion të qartë dhe transparent regjistrimi dhe seli.
 • Bursa ka likuiditet të lartë.
Tham Khảo Thêm:  NHỮNG HÀNH VI GIÁO VIÊN CÁC CẤP KHÔNG ĐƯỢC LÀM

5. A ka ndonjë rrezik në tregtimin nëpërmjet shkëmbimit të valutës virtuale?

Me një nivel të lartë fitimi, transaksione të shpejta anonime dhe tarifa të lira, bëhet fjalë për një raport mjaft të lartë rreziku, veçanërisht kur tregtoni në një bursë të pasigurt.

Sipas raportit global të kërcënimit DDoS, tre nga katër shkëmbimet e kriptomonedhave janë shënjestruar nga një sulm DDoS.

Ka pasur shumë shkëmbime të suksesshme të hakerave të monedhës virtuale. Për shembull, shkëmbimi japonez Coincheck u hakua në vitin 2018 dhe humbi më shumë se 500 milionë dollarë në kriptomonedhë. Në vitin 2014, shkëmbimi MtGox që trajtonte më shumë se 80% të transaksioneve globale të bitcoin u mbyll gjithashtu me më shumë se 850,000 bitcoin të zhdukur nga miniera virtuale (me vlerë rreth gjysmë miliardë dollarë!).

A është e rrezikshme tregtimi përmes shkëmbimit të monedhës virtuale?
A është e rrezikshme tregtimi përmes shkëmbimit të monedhës virtuale?

Edhe nëse një shkëmbim nuk është nën një sulm DDoS, detyrimi për të përpunuar shumë transaksione të njëkohshme mund të ndikojë sërish në aftësinë e tij për të ofruar shërbime. Përveç kësaj, duhet t’i kushtoni vëmendje edhe shumë trukeve të mashtruesve për të përfituar nga informacioni i përdoruesit.

Vëllimi në rritje i shpejtë i transaksioneve në monedhën virtuale sjell rreziqe sigurie që shkaktojnë humbje të mëdha financiare, kështu që jo vetëm shkëmbimet, por edhe klientët individualë duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje metodave të tregtimit të sigurisë gjatë tregtimit të monedhës virtuale.

6. Shkëmbimet kryesore më prestigjioze të monedhës virtuale

6.1. Shkëmbim i monedhës virtuale me reputacion të huaj.

Shkëmbimi i kriptomonedhave Binance

 • Binance është një bursë e themeluar në Shangai. Aktualisht është shkëmbimi më i madh në botë dhe ka një ritëm të shpejtë rritjeje. Edhe pse ka vetëm më shumë se një vit që është krijuar, numri që Binance ka arritur vitet e fundit ka habitur mbarë botën.

Shkëmbimi i monedhës virtuale Bittrex

 • Bittrex ka selinë në Nju Jork – SHBA, është i njohur me shumë kriptovaluta të tregtuara përmes tij. Bittrex konsiderohej më parë shkëmbimi më i madh i kriptomonedhave në botë, përpara se të rrëzohej nga Binance. Për të tregtuar pa probleme dhe për të kufizuar rreziqet, shumë investitorë dhe minatorë zgjedhin Bittriex si vendin e tregtisë.

Shkëmbimi i monedhës virtuale Poloniex

 • US Poloniex është një bursë me reputacion, ku tregtarët mund të shfletojnë lirshëm me shumë monedha të mbështetura. Në veçanti, në katin e Poloniex, ekzistojnë dy forma të monedhave të tregtimit për investitorët: Shkëmbimi Tregtar dhe Marzhi Tregtar.

Shkëmbimi i monedhës virtuale Bitfinex

 • Bitfinex është një shkëmbim monedhash me funksione të plota të besuara nga miliona tregtarë në mbarë botën. Aktualisht, Bitfinex njihet si shkëmbimi me tarifat më të ulëta të transaksioneve midis shkëmbimeve të kriptomonedhave në treg.

Këmbimi i valutës virtuale OKEx

 • OKEx është një nga shkëmbimet më të mëdha të kriptomonedhave në botë për sa i përket vëllimit të tregtimit. Kjo do të thotë që çiftet e tij tregtare janë shumë likuide.
 • Shkëmbimi OKEx po mbështet shumë monedha dhe argumente të ndryshme si: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), EOS (EOS), .. dhe shumë monedha të tjera .
 • OKEx dihet gjithashtu se ka tarifa të ulëta të transaksioneve – që variojnë nga 0.03% në 0.15%. Kjo tarifë është mjaft e lirë në krahasim me shumicën e shkëmbimeve të tjera të kriptove.
Tham Khảo Thêm:  Cách mạng xanh là thành tựu vượt bậc của nền lương thực thế giới?

6.2. Shkëmbim prestigjioz i monedhës virtuale VND në Vietnam

Shkëmbimi i monedhës virtuale Remitan

 • Remitano operon në 58 vende të ndryshme. Duke përfshirë Vietnamin, Remitano është shkëmbimi më i popullarizuar P2P në Vietnam, duke blerë monedha dhe Crypto në VND. Ekziston një ekip mbështetësish admin në Vietnam, pyetjeve dhe pyetjeve të përdoruesve u përgjigjen shpejt dhe profesionalisht. Në fillim, Remitano mbështeti vetëm përdoruesit për të përdorur Vietcombank. Deri më tani, Remitano është zgjeruar, duke i lejuar përdoruesit të kryejnë transaksione nga 42 banka të ndryshme.
Shkëmbimi i monedhës virtuale Remitan
Shkëmbimi i monedhës virtuale Remitan

Shkëmbimi i valutës virtuale T-Re

 • Ngjashëm me Remitano, T-Rex është një shkëmbim P2P Bitcoin dhe Cryptocurrency nga përdoruesi në përdorues. Ky është një bursë e re që hyri në tregun vietnamez në mesin e vitit 2019, por shkëmbimi T-Rex ka shumë përparësi interesante. Edhe pse sapo ka hyrë në tregun vietnamez, T-Rex po mbështet klientët për të tregtuar me më shumë se 20 shkëmbime të ndryshme. Ekipi mbështetës vietnamez 24/7 dhe 365 ditë në vit. Sigurohuni që të zgjidhni të gjitha problemet e përdoruesit në kohën më të shpejtë. Ndërfaqja e mbështetjes vietnameze është shumë intuitive dhe e lehtë për t’u përdorur.

Shkëmbimi i valutës virtuale Aliniex

 • Aliniex është një shkëmbim i kriptove të Vietnamit, i lindur në 2017. Këtu mund të përdorni VND për të blerë Kripto si BTC, ETH, LTC, BCH, USDT, BNB. Kati ka informacion shumë të qartë për kompaninë pritëse, licencën e biznesit dhe pronarin. Dyshemeja ka një gjuhë vietnameze intuitive dhe të lehtë për t’u përdorur. Aliniex ka një ekip të kujdesit ndaj klientit 24/7 dhe tarifë të ulët transaksioni

Vicuta këmbim valutor virtual

 • Vicuta është një shkëmbim i njohur Crypto me seli në Ho Chi Minh City. Shkëmbimi Vicuta është i ndryshëm nga shkëmbimet e tjera në atë që ata mbështesin tregtimin deri në 200 monedha të ndryshme Crypto. Vicuta Exchange është ndërtuar nga një ekip vietnamez dhe fokusohet në tregun vietnamez. Prandaj, operacionet e dyshemesë dhe shërbimet e mbështetjes së përdoruesit janë optimizuar për vëllezërit vietnamezë. Një avantazh tjetër është se tregtimi në Vicuta nuk ngarkon tarifa të fshehura të transaksionit

KQV EXCHANG shkëmbim valutor virtual

 • KËMBIMI I KQV-së një nga shkëmbimet e para të bitcoin në Vietnam që listoi VND në Coinmarketcap. Shkëmbimi ka një status të qartë ligjor, me selitë e kompanisë në Vietnam dhe Singapor. Ekipi i zhvillimit janë të gjithë njerëz të famshëm vietnamezë në industrinë e kriptomonedhave. Mbështetje e mirë me konsulentët vietnamezë

Këtu janë të gjitha informacionet rreth Çfarë është një shkëmbim i monedhës virtuale? Gjërat më të detajuara për të ditur për fillestarët në 2022 që Dinhnghia.vn ka përpiluar. Uroj që të keni më shumë njohuri rreth parave virtuale për të investuar me sukses.

Ju lutemi na ndiqni dhe na pëlqeni:Hy vọng răng bài viết 2023 Sàn tiền ảo là gì? Những điều cần biết cho người mới chi tiết nhất 2022 của Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá miễn phí tốc độ cao tốt nhất hiện nay có thể giúp ích cho bạn. Chúc bạn một ngày vui vẻ !

Related Posts

Bảo vệ, giữ gìn sự trong sáng tiếng Việt nhìn từ góc độ pháp lý …

Trong đường lối lãnh đạo đất nước, Đảng ta luôn coi trọng ngôn ngữ, gắn ngôn ngữ với lợi ích của quốc gia, quyền lợi dân tộc,…

Thông tư 10/2023/TT-BNV hướng dẫn thực hiện…

Toàn văn Thông tư 10/2023/TT-BNV ngày 26/6/2023 của Bộ Nội vụ hướng dẫn thực hiện mức lương cơ sở đối với các đối tượng hưởng lương, phụ…

7 quy tắc trong gia đình cha mẹ nên áp dụng để nuôi dạy con- KỸ NĂNG CẦN BIẾT

Đặt ra những quy tắc rõ ràng trong gia đình không chỉ cho phép trẻ lớn lên trong một môi trường lành mạnh mà còn giúp trẻ…

Từ 1/7, lương giáo viên tăng hơn 20%, bậc cao nhất 12 triệu đồng – KỸ NĂNG CẦN BIẾT

Sau khi tăng lương cơ sở, giáo viên tiểu học, trung học cơ sở, trung học phổ thông hạng 8 có hệ số lương cao nhất là…

Trường phái ngoại giao ‘phù hợp …

Trường phái “ngoại giao tre trúc” của Việt Nam phù hợp với mọi thời đại – đây là ý kiến ​​của phóng viên lão thành Khamvisan Keosouphan…

DẪN CHƯƠNG TRÌNH HỘI THI HÙNG BIỆN CẤP TRƯỜNG

Chờ đợi là một nghệ thuật. Mỗi chương trình sẽ có những đặc điểm và sắc thái riêng. Và đôi khi nó khiến chúng ta bối rối…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *